30 maj 2010

Jag tänker då bara på nöjen...


Så där ja. Nu har jag gjort det igen. Varit på keramikkurs. Guuuuuud, va roligt det är!


Det var en veckoslutskurs i dagarna två. Jag och min kompis L brassade ner till Uppsalatrakten för att ägna en heeel helg bara till nöjen tillsammans med ytterligare tre brudar. Vi har varit hos duktiga Cecilia Boivie och kursat i hennes supermysiga verkstad.


Här har vi testat att både dreja, kavla och ringla lera. Här ovan testar L att bollspruta ut leran. Cecilia gör jättefina mönster på sin keramik och vi ville naturligtvis också prov-bollspruta. Svårt. Här krävs lite övning.  Här också, skulle jag vilja tillägga. Det är svårt att dreja. Men kul.Efter att vi kursat och producerat i dagarna två så har Cecilia skröjbränt våra saker och vi har sen varit hos henne igen och glaserat våra saker. Färdigt resultat kommer på posten om någon vecka :-)


Och så måste jag ju bara avsluta med lite bilder på delar av Cecilias keramik. Wonderful!! Kolla in hennes blogg och hemsida så förstår ni vad jag menar.

Om du ens har minsta fundering på att testa det där med keramik så rekommenderar jag ett veckoslut i Cecilias verkstad :-)

Tack Cecilia för inspiration och en rolig helg!

3 kommentarer:

Maria sa...

Så roligt! det skulle jag också vilja göra.

Nordingården sa...

Så snygga alster och verkstad Ceceila har, och vilken lyxtrip i dagrna två!!! Jag förstår ni hade kul, men ngt för mej vore det inte, jag föredrar att köpa färdig keramik, jag skulle fått hållt på i dagar, veckor och år utan att det skulle likna ngt alls! : ) Mari.

Cecilia sa...

Du är ju fantastiskt duktig på att fota. Så fint det ser ut.

Era saker är färdiga och de blev så fina, inga missöden, allt blev bra. Jag planerar att skicka dem till er i vecka som kommer.

Ha en trevlig helg och grattis till skivan!