27 feb. 2011

Konst och hantverk


Jamen. Ojojoj va tiden går. Det blev en alldeles onödigt lång paus här på bloggen. Jag bara jobbar och jobbar och det har blivit så lite tid över för allt det andra roliga jag vill hålla på men. Jodå, jobbet är roligt, men just nu tar det väldigt mycket tid och så vill jag inte ha det för alltid. Heltid hos arbetsgivaren räcker :-)

Men då. För att väga upp tillvaron, ser jag till att ägna tid åt annat som också är skoj och som ger energi. Bl a annat är jag med i en konstring hos Borlängekonstnären Anders Björnhager och har varit hos honom och valt ut det jag ville köpa för mina konstrings-pengar. Tavlan på bilden ovan är en av de jag valde. Visst passar den bra tillsammans med gamla arkivskåpet? Jag är såå nöjd.

Någonting annat roligt jag ska göra är att gå en endagskurs i påsöm (bilden ovan). Påsöm är ett sömnadssätt som används på Dala-Floda dräkten. Nu ska inte jag sy någon folkdräkt, men jag tänker att man kan göra snygga broderier på annat :-) Kolla här bara.

Duktiga Karin Holmberg har gett ut en bok med sina broderier. Broderade munkjackor, till exempel :-) Sååå snygga! Karin gör annat snyggt också - kolla hennes blogg "Brodösens blogg".
Det jag själv lyckats åstadkomma är dessa gröna ullvantar med en slags broderad skapelse på. Tips från min drejkompis L att sticka ett par "lösa, stora" vantar i ullgarn. Tvätta i maskin på 60 grader och vips så kommer ett par tovade vantar (typ) ur maskinen. Jättekul! Sen gjorde jag en variant av broderi på mina - inte så himla snyggt, men ok.... Ska öva lite. Typ gå på en kurs :-) Måste bara säga att sticka vantar eller sockor på tåget, är den bästa av terapier. Jag åker ju så mycket tåg nu och eftersom tågbolaget har det lite svårt med tidtabellerna, så blir det mer än tågåkning än önskvärt. Det gäller ju att hålla sig sysselsatt :-)

Sådärja. Nu vet ni att jag lever. See you!


Inga kommentarer: