15 jan. 2012

Lysande snöbollar


Den är ju så otroligt snygg. Ljusslingan från Cabel & Cotton. Jag såg den för första gången i höstas. Blev så förtjust att jag köpte två stycken. Den helvita är jättefin i vårt uterum och passar inte bara att sitta uppe under jul, utan funkar lika bra hela vintern.Vi ser den från vardagsrummet genom altandörren. och den är till och med snygg när den är släckt :-)


Den gär gjord av bomullstrådar. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi gjorde figurer i papier mache. Vi blåste upp ballonger som vi klistrade tidningspapper på och sedan målade. När dom torkat stack man hål på ballongen. Det är så lamporna är gjorda, men inte med papper utan med bomullstrådar. Här är ett klipp från tillverkningen i Thailand. Flinka fingrar.

3 kommentarer:

Levindas Värld sa...

Nämen den va läcker! Har nog aldrig sett med så stora bollar förut :-) Och den passar ju som sagt var hela vintern! Jag köpte mig ockcså en snöbolls-ljusslinga nu till jul, men det var betydligt mindre bollar på den...hihi!

Marie sa...

Jattefina! Och wow vilket jobb att hålla på med hela dagarna! Jag skulle dock kunna tänka mig att göra en till mig själv :)

Louise Alexandersson fotografier sa...

oh de är så underbara dessa lampor!