19 apr. 2009

Gulliga rådjur? Nope!

Det är så härligt när vårblommorna kikar upp ur jorden så här på vårkanten. Blåsipporna har hängt med sedan huset köptes, men efter det har vi planterat alla möjliga blomster som ska förgylla våren.

Men... vår tomt funkar som någon slags autostrada för rådjuren!! Inte kul, tycker jag - men det finns motgift. *hehe* Man strör helt enkelt ut blodmjöl i rabatterna! Jajamensan! Sen får vårblomstren vara ifred. Blodmjöl är gödsel som är proteinrikt och innehåller en del kväve och mineraler och som alltså dessutom har den härliga bieffekten att vara ett avskräckningsmedel mot rådjur och kaniner.

6 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Rådjur har vi också en hel del, men eftersom vi har fullt med åkrar som har mat så går de inte i rabatterna.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Min Verden sa...

Vel, rådyrene har vi her også - men den store katten har vært på besøk i vinter så nå er det ikke mange igjen :D I fjor spiste de opp alle ALLE roseknoppene mine. Nei, de kan holde seg i skogen. Husk bare å ta ut mer blodmel etter regn, ellers er de der igjen. Hanne

TiniTott sa...

Dom som är så söta =) Jag matar dem med utblommade tulpaner jag ;)

marianaskeramik sa...

hej hopp
tävling hos mig! vinn en keramikljuskrona (till)
ha de gott
marianaskeramik

Camilla Alvén sa...

Ljuvliga bilder!
Det där med rådjur är så olika, i Skåne är vi inte vana vid att de hälsar på i våra trädgårdar, här springer de i skogen och flyr så fort man närmar sig därför låter det lite exotiskt och spännande att få chansen att se dem på nära håll i sin trädgård.
Ha det bra
Camilla

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder. Rådjuren har även vi men ännu så har de inte hittat till mina blom rabatter som tur är :) Ha det bra!