19 juli 2009

Borta bra... men hemma bäst :-)

Ja, det är väl tur att vi trivs så bra hemma, för nu är vi hemma heeeela tiden :-) Vi arbetar för fullt med att bli färdiga med "husets nya kläder". Fasaden är i stort sett på plats och just nu pågår arbetet med att flytta ut fönstren så de kommer i liv med nya fasaden, vilket förstås innebär att det skall göras nya utsalningar på insidan. Och det ska målas förstås. Nya fönsterfoder på utsidan - och ibland på insidan - som också ska målas. Mycket jobb, men fiiint blir det. Det blir fina, djupa fönsternischer, må ni tro :-)

För att ändå förgylla våra arbetsdagar fikar vi! och fler gånger den här veckan har vi fikat rejält, så att säga. Den här superdupergoda jordgubbstårtan har vi ätit mer än en gång. Den är enkel att göra och goooood!

Två färdiga marängbottnar
150 gr mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 gr frysta, tinade hallon eller 5 dl färska

Jordgubbar och hallon till garnering

Hacka chokladen, koka upp grädden och häll över. Vispa/rör om chokladtryffeln och låt stå kallt ca 3-4 timmar. Vispa resten av grädden och blanda försiktigt ner hallonen. Häll/bred ut chokladtryffeln på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladen. Lägg på den andra magängbottnen och fördela resten av hallongrädden. Toppa med jordgubbar och hallon.

Njuut!
Har man bara gjort chokladtryffeln går det supersnabbt att sno ihop resten. Receptet har jag hittat i Buffé.

Ha dé!






5 kommentarer:

Camilla Alvén sa...

Jobbar man duktigt behöver man mycket mat och fika!
Hoppas att ni får lite tid till att njuta också
Kram

Anonym sa...

Låter jättesmarrigt och lätt... alltså att göra! Kalorierna bryr vi oss inte om under sommaren tycker jag. Väntar med spänning på att få se resultatet av nya huskostymen.

Sommarkram Eva-Mari

Angel.Pearls sa...

Härlig blogg jag fann här..många vackra bilder du bjuder på.Tack för tårtreceptet! Ha det gott//Eva

Annika Christensen sa...

Så fint du visar. Den där kaffekannan hittade jag också häromdagen samlar på det grön/gula kokums.
Ha det gott
annika

Cecilia sa...

Ja tänk, det är mycket jobb med hus. Ni har väl ett gammalt hus kan jag tänka. Det ser fint ut. Jag vet att det tar tid, vi håller också på att renovera, nästan jämt, och i många år.

Det gäller att komma ihåg att ta en paus och fika ibland. Lätt att glömma. Lycka till!