3 mars 2008

12 st !!

Jojomensan. Det var så många butiker vi hann med i lördags på vår Roadtrip :-)
Vi började vår tripp i Björbo på mysiga Koffert. Dagen till ära hade dom 70% rabatt vilket var glädjande. Mindre glädjande var att Koffert lägger ner i Björbo. Dock... verkade det som om en av tjejerna som jobbade i butiken nu kommer att öppna en butik i samma lokaler.... Vi får se. (www.koffert.se)

Sedan styrde vi kosan norrut och gjorde en snabbsväng in på Tulavippan som är jätteloppisen i Gagnef. (www.tulavippan.se)

Därifrån åkte vi mot vackra Siljansbygden och besökte Ylva Skarp i hennes mysiga butik. Jätteroligt att träffa personen bakom de fantastiska skapelser vi sett så mycket här i bloggvärden. Ylva visade sig vara lika trevlig som hon är duktig. (www.skarpkalligrafi.se)


Inte långt från Hjortnäs finns Tällberg och där hittade vi mysiga lilla butiken Millamollis. En liten blomsterhandel där trevliga Karin, som är trädgårdsdesigner, huserar. (www.millamollis.se)

I Tällberg hittade vi även Country Homes och i samma hus finns Emmas Silversmide. Emma gör dom uuunderbara Solsilarna som jag spanat på en längre tid :-) (www.solsilar.se)

Vidare söderut igen mot Leksand och en välförtjänt fikapaus. Nu börjar det bli lite bråttom, det är ju trots allt lördag och begränsade öppettider. Men, butiken Lantliv hann vi med liksom Leksands Hemslöjdsförening. (www.lantlivinredning.se www.hemslojden.leksand.org/)

Vi rundade av hela dagen med Insjön och Hjultorget där vi hittade Gripsholm, Fabriksbutiken, Småglädjen och Clas Ohlson. (www.hjultorget.se/311.php)

Jaaa, det där blir faktiskt 12 st butiker. Bra jobbat va? Vi inser ju också att vi inte på långa vägar hunnit med alla som vi fått tips om och som finns i närområdet. Men det här var så roligt att det här kommer vi att göra om igen. Och TACK alla snällisar för alla tips på inredningsbutiker!

Om vi handlade nåt? Men herregud... Har hundar fyra ben? Sover Dolly Parton på rygg? Sjäälvklart! Bildbevis kommer.

12 kommentarer:

Tjohalia sa...

Oj det var bra jobbat! Ska bli kul att se fynden :) Kram Sandra

Toini sa...

12 butiker, men snälla vännen.

Gissar att du hittade många fina saker, ska bli kul att se dom.

Ha en bra vecka och hälsa maken

Kram

Anonym sa...

Oj så gøyal post! Nå fikk jeg lyst til å reise til Sverige ;-) Spørs om mannen er enig om han visste baktanken da...men jeg kan jo si at det er for å se på naturen ikke sant ?! ;-) Ha en koselig uke!!

På Norrgården sa...

Det var inte illa! 12 butiker på en lördag! Låter riktigt trevligt! Köpte du nåt då...kanske du visar så småningom! Ha en bra vecka! Kram Ida

Anna sa...

Åh, så härligt ni verkar ha haft, tusen tack för tipsen, många butiker som jag aldrig besökt. Nu väntar jag spänt på vad som inhandlades! :)

Ps) Jättesnygg header du har, jag kollar alltid bloggarna i googleReader och missar därför ofta headern.

Ha det toppen!

linnea-maria sa...

Hi hi jag kan tänka mig vilket rally ni har haft. Vad spännande det ska bli att se vad ni kom hem med /linnea-maria

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men herre jösses...så mycke ni hann.Nyfiken på inköpen.
Vilken läcker jättekrona på torget!!WOW den skulle man ha.

Kram Pernilla

Elisa Day sa...

Kul att du gillade dom tovade grodorna. jag har precis gjort en tovad häxa, ska visa den på bloggen så småningom.

Anonym sa...

OOoohhh vilken härlig shoppingtur!! Så himlans roligt! Ja man borde nog ge sig ut på en roadtripp eller turné snart!
kram!

Frida sa...

Härligt, som Dalkulla längtar jag 'hem' lite nu! Trodde aldrig att jag skulle få lust att åka till Dalarna för att shoppa :)

junhe sa...

VERKAR SOM NI HAFT EN MYSIG MEN HEKTISK DAG =) JAG GILLAR OXÅ SMÅBUTIKERNA I TÄLLBERG OCH SMÅGLÄDJEN I INSJÖN. JAG HAR DOCK ALDRIG VARIT PÅ LANTLIV I LEKSAND. HITTADE NI NGT SPÄNNANDE DÄR? HA DT GOTT/ MVH JUNHE

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Visst är det super kul att fara runt så där på tu man hand och upptäcka nya men också gamla goda bekanta butiker inom området design & inredning =)
Visst hade det mycket fint i butiken Gripsholm och inte allt för dyrt heller?

Ska bli kul att se vad du shoppade.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kraaam Benita