20 juli 2008

Örter, fötter och Dinosaurier

Vi "byggde" vår köksträdgård i fjol sommar. I år har vi platerat lite i den. Det känns superlyxigt att gå ut och hämta sallad och örter, plocka lavendel eller andra blommor hemma på egna täppan.
Idag har det varit en riiktigt regnig och grå eftermiddag. Förmiddagen var dock helt OK och vi har hunnit med både en skön löptur, lite målning, gräsklippning och montering av nytt lås på min cykel! Varför nytt lås? Jo. Jag *mitt pucko* tog cykeln med på husvagnssemestern. Men inte cykelnyckeln! Så det blev helt enkelt operation "bryta-upp-låset" på campingen. Kändes lite sisådär när jag köpte det nya låset. - Vad har hänt med det gamla? frågade killen i cykelaffären. Jag berättade. Han log. Undar vad han tänkte egentligen?!

Vi fick dessutom främmande av en kompis och hans lilla dotter. Självklart hade jag kameran i högsta hugg och passade på att fotografera. Tänk att en barnfot kan vara så sööt! Som en kontrast kan jag då visa en fot som inte är riktigt lika söt!

En dinosauriefot! Jag hängde med min kompis och hennes dotter till den lokala Dinosauriefarmen. Dom hade tydligen fått valpar. Som skulle vara gulliga! Så vi åkte dit en sväng för att kolla.
Här är en bild på de stora Dinosaurierna. Tyvärr fick jag inte till någon bild på de små. Dom bodde i ett glashus där vi inte fick gå in, så det bidde inga bra bilder. Men här på farmens hemsida finns bilder på småttingarna.

Nåväl. Det är ju inte Dinosaurier vi tittade på. Som ni ser. *min association till Dinosaurier var omedelbar när jag såg deras fötter!! Jisses!* Vi har varit på strutsfarmen och ätit strutsglass! Jojomensan! Farmen har en charmig gårdsbutik. Och tro't eller ej. Där finns inte bara strutsglass utan också lite inredningsprylar! Kolla här bara. Vilka kuddar!

Och dessa färgglada dammvippor av strutsfjädrar.

Det blev vääälidgt många vitt skilda ämnen i dagen inlägg. Allt från hemmatäppans oregano till turkosa dammvippor :-) Hoppas ni har det bra ute där i cyberrymden alla bloggläsare.

6 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefin köksträdgård. Känns jättelyxigt att kunna gå ut och plocka sin egen sallad o örter. Måste ju säga att den lilla barnfoten var jättegullig. Det är väl däremot inte strutsens då. Har faktiskt aldrig varit till strutsfarmen, bara åkt förbi. Skulle kanske ta sig en tur dit.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Lilla huset på prärien sa...

Ja, de små barnfötterna går inte av för hackor. Jag skulle kunna äta upp min "lillas", fotade också dem för någon dag sedan! Måste sparas för framtiden juh :)

Vilken fin örtträdgård du har!

Kram Jenny

Hwita Villan sa...

Vad fin din köksträdgård är! Håller precis på att planera för min egen, så det här inlägget var väldigt inspirerande :)

TiniTott sa...

Åh så mycket härlig läsning jag hade att komma ikapp här =) Hoppas ni har en underbar semester!

Ankan sa...

Vad härligt med en köksträdgård! Vilka vackra bilder! Skulle också vilja ha en men inser att det inte går så länge vi inte bor här permanent... Kanske lite få örter om man har ett litet växthus?
Kramar

mariana sa...

jag har varit på strutsfarmen för flera år sedan och jag tyckte att strutsarna var lite otäcka faktiskt. de är större än man tror!
då tycker jag mycket bättre om barnfoten!!!
underbar köksträdgård
ha de gott
mariana