2 feb. 2007

Varför göra det lätt för sig?

Ja, så sa vi de dagar vi tillbringade på taket till nybyggda garaget i somras (ni kommer ihåg hur varm det var i somras väl?). När vi byggde garaget funderade vi över takbeläggning. Vi har tegel på huset, så det var ETT alternativ. Plåt var också ett alternativ, dock inte TP20 utan pannplåt... och så var det ju papp-tak då. Vi hade sett i en tidning hur dom gjort ett jättefint papptak - som såg ut lite som ett plåttak. Det är tydligen ett gammalt sätt att lägga tak.... Vi bestämde oss för det sättet.


Som ni ser ovan - först ett lager papp spikat på längden (från höger till vänster), sen trekantslister som är fasade i ändarna. Sen remsor av takpapp som vi limmade med asfaltklister över trekantlisterna och sen en fullbred papplänga mellan trekantlisterna ... och ... hade vi vetat hur kladdigt och bökigt och jobbigt det var - ja, då hade det definitivt legat plåt på taket istället. Vi slet hårt i dagarna tre och gjorde slut på mååånga burkar klister, fick kasta allt vi hade på oss de här dagarna (byxor, skor och t o m strumporna) som var fulla med asfalt. :-)

Men så här i efterhand är vi nöjda. Vi har inget dussintak på vårt garage minsann :-) och vi är en erfarenhet rikare!

3 kommentarer:

hulukvarn sa...

Oj, det lät komplicerat, än så länge har vi bara carport men när bygglov är klart ska vi också bygga garage... kanske härmar!!

Mia sa...

Ja, det høre litt vel jobbete ut, synes jeg. Men når sluttresultatet er bra, så er det jo verdt det.

Anonym sa...

Hur snyggt som helst! Bra jobbat. Måste springa förbi nån dag och kolla.