10 jan. 2007

Inspiration


Jag har roat mej med att fotografera genom fönstren. Bilden till vänster är tagen från köket genom ena köksfönstret mot ytterdörren. Den fina lyktan tänder vi nästan varje kväll - istället för den trista el-ytterbelysningen som ger ett alltför kallt sken, rakt in i köket....

Bilden till höger är tagen från utsidan genom en av rutorna in till uterummet. Lite lätt julpyntat - fortfarande...

Så här i julhelgernas kölvatten säljs just nu amaryllisar av alla de former och färger ut till rena vrakpriserna. Jag har köpt en lime-färgad som blommar för fullt och tre vita, dubbla, korta som skall till att blomma. Billigt, billigt och vackert, vackert... Dessutom står en röd fortfarande i full blom på köksbordet.


Amaryllisar som är så fina behöver ju inte alls bara få förgylla vår tillvaro i juletid. Ett strålande exempel på det är Eleonora och Curt Söderlunds prisbelönta trädgård i Sundsvall. Dom har massor med Amaryllisar som blommar för fullt i trädgården under sommaren - sååå himla fint. Deras trädgård gav dem tidningen Drömhem & Trädgårds pris "Årets designträdgård 2006". Ett fin-fint reportaget i nr 8 2006. Hittade några rader om Eleonora och Curt i Sundsvalls tidning.

Ur Eleonora och Curts trädgård går det att hämta huuur mycket inspiration som helst. Gissa om Nr 8 från 2006 kommer att vara välbläddrad så där framemot april månad....?

Bilden på Amaryllisen är från deras trädgård och hämtad från Sundsvalls Tidning.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ni ser verkligen ut att ha en supermysigt uterum =) Riktigt avis

Anonym sa...

Vilken vacker amaryllis......tänk vad vackra blommor är och så mycket glädje dom skänker.

Anonym sa...

Åååh vad fint ni ser ut att ha det där hemma! Ett uterum skulle inte vara helt fel att ha :)

Anonym sa...

Vilka superfina bilder och ni ser ut att ha ett underbart fint hem:)
Älskar Amaryllis:D
www.vickes.blogg.se

JULIEK sa...

Så fint du har det. Har selv prøvd å fota gjennom fønstret, men så da at dom var veldig smutsiga, så moste nog tvætta dom først hi hi. Jættemysig blogg du har : )

Kattfot sa...

Så fint det ser ut hemma hos dig. Jättemysigt!

Anonym sa...

Härliga foton hela vägen och jag håller med övriga om att ni verkar ha supermysigt och fint därhemma.

Mia sa...

Herlige bilder gjennom glass - nydelig det med lykt ved inngangsdøren. Og inn til uterommet også.

Amaryllis er en favoritt, men den pleier å komme i hus bare til jul. Har prøvd å få den til å blomstre igjen på våren/sommeren, men har ikke lykkes med det.

Spets och snor sa...

Tänkte göra lite reklam för min nystartade blogg med samma härliga intresse - lantlig inredning. Jag blandar även med det röriga men underbara småbarnslivet.

Välkomna till "Spets och Snor" (spetsochsnor.blogspot.com)- idag visar jag loppisfynd jag gjort under dagen. kram

Anonym sa...

Tack för alla snälla inlägg. Ja, vi älskar verkligen vårt uterum - "det bästa vi hittills gjort hemma" brukar vi ofta säga. Rummet ligger i norrläge så det funkar riktigt bra att vara där även som allra soligaste dagarna. :-)

Anonym sa...

Fotona genom rutorna var superfina!...