2 jan. 2007

Nytt år - nya möjligheter!

Japp, nu är man alltså hemma igen. Lite solbränd och riktigt utvilad :-) Kap Verde ja - vad ska man säga...? Jag hade inga särskilda förväntningar - förutom ljus och sol och värme förstås.



Tidigt på Juldagens morgon lyfte planet från Arlanda mot ön Sal som ligger i ögruppen Kap Verde. Vi landade på eftermiddagen och kom fram till byn St Maria i halv 5-snåret. Vilken ful ö!!! Helt platt, inga växter och jätteblåsigt! Byn Santa Maria, som är en mycket liten by, växer med hotellkomplex så det brakar vilket innebär att hela stället är som en stor byggarbetsplats.



Några av de få växter jag hittade var denna blomma som växte i en liten grop i sanden strax intill poolen vid vårt hotell. Visst är den ful-fin?

Men nu ska jag inte klaga. Det har inte gått någon nöd på oss. Stranden och vattnet var jättefint. En lååång strand där vi gick långa promenader. Dessutom hade jag förstås packat ner nödvändig litteratur för en vecka i solen....



Vi packar ju alltid packa ner löparskorna när vi åker på semester. Springa går det ju att göra överallt. Maken, är en jätteduktig löpare och springer varje dag medans jag brukar hänga med sisådär varannan dag eller så. Dessa löpturer brukar vara väldigt angenäma - ofta utefter någon fin strand eller utefter fina vägar inåt landet. På ön Sal var det lite speciellt kan man säga. Vi sprang 20-25 minuter rakt ut i vansinnig motvind - sen vända och springa tillbaka men då med en ganska ordentlig medvind istället. Lite trist fjärde dagen - men det känns ju så himla skönt när det är gjort :-)


Maten var jättebra! Fisk och skaldjur serverades i alla de former. Färskt och gott! Dock blev vi snuvade på nyårsmiddagen. Vi hade bokat bord på den resturang som blev vår favorit under veckan, Vasco da Gama. När vi anlände i 20-snåret på själva aftonen var det STÄNGT!! Snopna? Jajamensan. Tror ni att det fanns mölighet att få bord någon annanstans? Icke sa Nicke! Vi hamnade till sist på en bar med otroligt skränig musik som spelades på HÖG volym ur spruckna högtalare ätandes "spansk omelett, pommes och en öl". Det var nyårsmiddag som hette duga det! Fyrverkerierna beskådade vi från balkongen på vårt hotell. Sammanfattningsvis kan sägas att vi fick sol och värme som vi önskade! Men vi kommer inte att åka tillbaka till Kap Verde igen - det finns definitivt finare ställen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År och välkommen hem.Tur att Ni hade sol och värme iallafall.

Fina bilder!

Anonym sa...

God fortsättning till er båda.
Om resan inte var 100% bra, så kan resten av året bli det.
Undrar när jag ska starta en blogg...

Anonym sa...

Vi tycker att resan var helt OK faktiskt - men något återbesök blir det inte :-)

Klart du ska börja blogga, Lena!